Posted on

Как да изберем най-добрата храна за нашето куче?

храна за нашето куче

Коя е най-добрата храна за нашето куче? Повечето хора хранят кучетата си със суха гранулирана храна или консервирана храна. Тези преработени храни може да не ни харесват, но съдържат всички хранителни вещества, от които кучетата се нуждаят, за да бъдат здрави. Качествените храни за кучета са силно регулирани и са преминали строги тестове от ветеринарни специалисти.

Кучетата, за разлика от котките, не са строго месоядни. Докато месото съставлява по-голямата част от диетата им, домашните кучета също могат да черпят хранителни вещества от зърнени храни, плодове и зеленчуци. Тези немесни храни не са просто допълнение, а могат да бъдат ценен източник на основни витамини, минерали и фибри. Добрата храна за кучета съдържа месо, зеленчуци, зърнени храни и плодове. Най-добрите храни за кучета съдържат висококачествени версии на тези съставки, които са подходящи за храносмилателната система на вашето куче.

Кучетата от малки породи имат различни хранителни нужди спрямо тези от големите породи. Един от начините да разграничите добрата храна за кучета от лошата е да прочетете етикета. Проверете за съставки, хранителни вещества и указания за хранене.

Ако не сте сигурни в разликите в хранителните нужди между кутретата и възрастните кучета, ние ще ви консултираме за избора на храна, спрямо тегло и възраст и на вашия любимец.